Vereniging Eigen Huis zoekt een

(tijdelijke) Teamleider Klant Contact Center (32 - 40 uur)


Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 780.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Vasthoudend, betrokken en deskundig stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten. Help jij mee de positie van onze leden te versterken?

Wat ga je doen? 
Het Informatie & Advies Centrum (I&AC) is het klantcontact centrum van Vereniging Eigen Huis. Het I&AC heeft telefonisch, via chat en e-mail contact met haar leden en behartigt de belangen van de (potentiële) leden door hen te begeleiden, ondersteunen, informeren en adviseren, inclusief nazorg. Daar waar nodig en mogelijk adviseert men het lid en/of zakelijke partijen proactief over de producten en diensten van Vereniging Eigen Huis.

Als Teamleider van het team Juridisch Advies ben je verantwoordelijk voor functioneren van het team en de afdeling. Je brengt verbeteringen aan daar waar nodig en zorgt ervoor dat het team optimaal wordt gefaciliteerd in de zaken die zij nodig hebben, van opleidingen tot feedback geven. Als teamleider houd je functionerings- en beoordelingsgesprekken met de medewerkers en vraag je actief om feedback om continu de dienstverlening en teamprestatie te kunnen verbeteren. Het team bestaat uit ongeveer 15 medewerkers die tussen de 24 – 32 uur werken. Als teamleider zorg jij er dus voor dat zij hun werk op een prettige manier kunnen uitvoeren en zich nog verder kunnen ontwikkelen in hun functie. 

Wie ben jij?
Voor deze functie heb je geen juridische achtergrond nodig. Je hebt ervaring als het gaat om coaching gesprekken en hebt minimaal twee jaar ervaring in het klant contact center. Je hebt natuurlijk overwicht en management ervaring verdient de voorkeur. 

Jij bent iemand die van nature de leiding pakt, makkelijk verbindt met collega’s maar toch oog voor het resultaat houdt. Je hebt ervaring in een klantcontactcenter als teamleider of manager. Je ziet het als een uitdaging om (tijdelijk) aan de slag te gaan in een bestaand team.  Zie jij verbeteringen en heb je er zin in om deze zaken aan te pakken? Dan ben jij misschien wel degene die wij zoeken.

Wat bieden wij? 
Een leidinggevende functie in een inspirerende en dynamische omgeving waarbij je actief kunt zijn op een maatschappelijk relevant terrein. Een uitdagende en aantrekkelijke functie op een dynamische afdeling. Continu verbeteren staat hoog in het vaandel binnen onze organisatie. Dit geldt ook voor onze afdeling en voor jouzelf. Wat je verder kunt verwachten:

  • Salaris tussen €3188,- en €4591,- bruto per maand op basis van 40 uur, inschaling is afhankelijk van je werkervaring;
  • 31,5 vakantiedagen op fulltime basis;
  • Een fulltime functie voor 32 tot 40 per week;
  • In eerste instantie een tijdelijke functie van 6 maanden;
  • 200 leuke collega’s én een PV die regelmatig activiteiten organiseert.

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl.

Interesse?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Yusuf Aydin, Afdelingsmanager I&AC, via 06-46189193. Al enthousiast? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton.