Vereniging Eigen Huis zoekt een

Teamleider Klant Contact Center Bouwkundig Advies (32 - 40 uur)

Teamleider, meewerkend voorman én lid van het managementteam. Als Teamleider Klant Contact Center Bouwkundig Advies vervul je een diversiteit aan rollen. Juist deze variatie maakt deze functie uniek en geeft jou een grote verantwoordelijkheid. Kunnen wij dit aan jouw expertise overlaten? 

Wat ga je doen?
Als Teamleider Klant Contact Center ben jij verantwoordelijk voor de aansturing van het team Bouwkundig Advies. In deze brede functie werk je ook mee in de uitvoering, door onze leden te adviseren bij hun bouwkundige vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan vragen op het gebied van bouwregelgeving, maar ook aan vragen als wat heb ik nodig om mijn woning te isoleren, waar kan ik een loodgieter vinden en wat mag ik verwachten van een aannemer. Jij en jouw team verwerken jaarlijks zo’n 35.000, met name telefonische, contactmomenten. 

In jouw rol signaleer je waar processen beter kunnen en richt de efficiënter in.  Zo stuur je aan op automatisering door veel voorkomende vragen in het kennismanagementsysteem te zetten. Ook het signaleren van de contactbehoefte van de leden en het laten creëren van content valt onder jouw verantwoordelijkheid. Al jouw activiteiten zijn gericht op goede bereikbaarheid van het klant contact center, het behandelen van zoveel mogelijk vraagstukken tegen een zo kort mogelijke wachttijd. 

Jij zorgt ervoor dat het kennisniveau van jouw team op peil blijft. Dit doe je door goed naar jouw collega’s te luisteren en ze te coachen waar nodig. Ook het vakinhoudelijk overleg, dat eens in de zes tot acht weken plaatsvindt, en het werkoverleg dragen hieraan bij. Jij voert beoordelingsgesprekken en faciliteert in de ontwikkelingsmogelijkheden van de medewerker. 

Het team
Jij stuurt 8 bouwkundige adviseurs aan. Een gemêleerde groep dat merendeels bestaat uit collega’s die al langere tijd bij Verenging Eigen Huis werken. Binnen de afdeling Informatie & Adviescentrum vormen jullie een klein, informeel en hecht team.  

De afdeling Informatie en Adviescentrum bestaat in totaal uit vier verschillende divisies, waaronder de afdeling bouwkundig advies. De teamleiders van deze afdelingen en de afdelingsmanager vormen samen het managementteam. 

Wat krijg je ervoor terug?
Een unieke werkplek. We zijn de op één na grootste consumentenorganisatie in Nederland 
en behartigen als enige partij in Nederland de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Wij hebben geen winstoogmerk. En wat deze functie nog leuker maakt? Het werken in sprints en dat wij ons als organisatie continu willen verbeteren zorgt vol voldoende dynamiek.  

Verder bieden wij:
  • een salaris tussen de € 3286,- en € 4732,- bruto per maand op basis van 40 uur (inschaling afhankelijk van jouw kennis en ervaring);
  • een functie voor minimaal 32 uur per week;
  • een variabele bonus;
  • 31,5 vakantiedagen op fulltime basis;
  • een pensioenregeling op basis van beschikbare premieregeling;
  • telefoon en laptop van de zaak;
  • bij aanvang van jouw werkzaamheden een training waarin wij jou klaarstomen voor de meest gestelde vragen;
  • volop mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen;
  • zo’n 200 leuke en professionele collega’s én een personeelsvereniging die regelmatig activiteiten organiseert.

Wat breng je mee?
In deze rol weet jij balans te houden tussen het behalen van de teamdoelstellingen én de menselijke factor. Als de situatie er om vraagt, sta je stevig in je schoen en durf je beslissingen te nemen. Jouw natuurlijke overwicht zorgt ervoor dat je binnen het team gemakkelijk draagvlak creëert. Daarnaast weet jij de ambities van het managementteam goed door te vertalen naar jouw team. 

Verder vragen wij:
  • minimaal hbo werk- en denkniveau
  • een opleiding in bouwtechnische richting óf ervaring in de bouw; 
  • minimaal 2 jaar werkervaring bij een klant contact center.

Meer informatie of direct solliciteren?
Ga jij de uitdaging aan om ons Klant Contact Center naar een hoger niveau te tillen? Solliciteer dan op de functie Teamleider Klant Contact Center Bouwkundig Advies door op de sollicitatiebutton te klikken. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Yusuf Aydin, Afdelingsmanager Informatie & Adviescentrum, via 06-46189193 of stuur hem een e-mail y.aydin@eigenhuis.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs. 

Wie zijn wij?
Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 790.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Vasthoudend, betrokken en deskundig stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl