Vereniging Eigen Huis zoekt een

Service Delivery Manager (36-40 uur)

Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 780.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Strijdbaar, betrokken en deskundig stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

De omgeving
Het interne IT-landschap is begin 2018 gemigreerd naar Microsoft Azure en in 2019 gaat de Vereniging over op Microsoft Office365. Het merendeel van de software neemt de vereniging af als SAAS-dienst bij diverse leveranciers en die ontwikkeling zet zich voort in de toekomst.

De functie
Binnen de afdeling ICT van Vereniging Eigen Huis zijn wij op zoek naar een ervaren Service Delivery Manager (SDM). De ICT-afdeling is opgezet als een regie-organisatie. Als Service Delivery Manager ben je de schakel tussen de business en de ICT leveranciers en ben je verantwoordelijk voor de regievoering over de operationele dienstverlening die de leveranciers leveren. Je zorgt voor de inrichting van een goed werkend Service Delivery Proces en je bewaakt de prestaties van de leveranciers. Daarnaast schep je een klimaat waarbij de leverancier en de technisch applicatiebeheerders en architecten van VEH optimaal met elkaar samenwerken. De Service Delivery Manager verzorgt tevens de coördinatie van projecten op gebied van Infrastructuur en Kantoorautomatisering die de leverancier(s) uitvoeren. 

Wie ben jij?
Je hebt meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie. Je bent gewend om IT-leveranciers aan te sturen. Je communicatieve en sociale vaardigheden zijn uitstekend. Je bent scherp op de inhoud en wendbaar in de relaties, zowel met de leverancier maar ook binnen de organisatie. Je voelt het als jouw verantwoordelijkheid dat de dienstverlening vanuit de leverancier goed verloopt en de organisatie tevreden is. Een proactieve en pragmatische houding is daarbij essentieel. Verder heb je kennis van ITIL-processen. 

Taken:
•Het onderhouden van contacten met de business inzake de overeengekomen SLA, afhandelen van mogelijke problemen en initiëren van verbeteringen;
•Prestaties leverancier monitoren en aan de hand hiervan bijsturen. 
•Sturen op continue verbetering binnen de ICT organisatie en leveranciers
•Verzorgen van rapportages gericht op de prestaties van de leverancier en  financiële forecasting op basis van Cloud consumptie.
•Beheer van de change agenda (gericht op infrastructuur en kantoorautomatisering) en bepalen van de prioriteit in overleg met de gebruikersorganisatie.
•Planning en coördinatie van de implementatie van door te voeren wijzigingen van leveranciers.
•Regievoering bij major incident management
•Ondersteunen, adviseren en coachen van de functioneel beheerdersrol binnen Vereniging Huis.
•Functioneel beheer van Topdesk 

De volgende kennis en vaardigheden zijn een pre:
•Ervaring met Azure, Office365, Cloudyn
•Kennis van monitoring tooling zoals Nagios, Spotloght, Google, Newrelic
•Kennis van Microsoft Dynamics, Topdesk, Sitefinity CMS en ESB concepten

Wat bieden wij? 
Een inspirerende professionele werkomgeving. Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en volop de gelegenheid om je te ontwikkelen.

Interesse?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en heb je een stevige achtergrond als Service Delivery Manager? Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Egbert Dijkstra via 0631698944. Direct solliciteren? Reageer dan direct via de solliciteerbutton.