Security & Privacy Officer (32 uur)

Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 750.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Vasthoudend, betrokken en deskundig stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

Informatieveiligheid en privacy

De vereniging is afhankelijk van data, informatie en geautomatiseerde systemen. Deze afhankelijkheid strekt zich in toenemende mate uit tot leveranciers die betrokken zijn bij de dienstverlening en informatievoorziening naar haar leden. Informatieveiligheid en privacy zijn dan ook belangrijke vraagstukken voor de vereniging. De Vereniging Eigen Huis erkent haar positie ten opzichte van haar leden, partners en leveranciers. Door op te komen voor de belangen van haar leden (ook zeker op het gebied van Privacy) zal de vereniging in de maatschappij een voorbeeld functie dienen te vervullen. Dit vertaalt zich in de ambitie van de vereniging om informatiebeveiliging structureel op een hoog niveau te brengen en te houden. 

De functie

Vanuit het licht van deze ambitie, is de vereniging op zoek naar een security & privacy officer. Je draagt zorg voor het vertalen van in- en externe ontwikkelingen met betrekking tot informatieveiligheid en privacy naar beleid, procedures en werkwijzen en ondersteunt de vereniging bij de implementatie en evaluatie daarvan. Je bent in  staat zelfstandig risicoanalyses uit te voeren en de organisatie te adviseren over de opvolging daarvan. Je bent het eerste aanspreekpunt voor alle vragen op het gebied van informatieveiligheid en privacy zowel binnen de organisatie, als naar externe partijen inclusief de autoriteit persoonsgegevens. Je rapporteert direct aan de sectormanager Bedrijfsvoering die tevens verantwoordelijk is voor Finance & Control, ICT, Projecten Processen en Informatie (PPI), Inkoop & Facilitaire Zaken en Bedrijfsjuridische Zaken. Daarnaast heb je een rechtstreekse lijn naar de algemeen directeur van de vereniging. 

Wie ben jij?

Wij zoeken een Security & Privacy Officer met minimaal 5 jaar ervaring bij voorkeur in een dienstverlenende organisatie. Een professional die pro actief is, een snelle starter is en zijn mening niet onder stoelen of banken schuift. Daarnaast zijn de volgende opleidingen, competenties en vaardigheden belangrijk:

• je hebt bij voorkeur één of meerdere certificeringen op het gebied van informatiebeveiliging (CISSP of CISA) en privacy (bijv. CIPP/E of CIPM); 

• je bent bekend met relevante wet- en regelgeving en standaarden zoals de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), NEN 7510 en ISO 27001; 

• je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden; 

• je bent organisatiesensitief, omgevingsbewust, analytisch sterk, creatief, maar bent tegelijkertijd in staat je vakkennis pragmatisch toe te passen; 

• je hebt een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. 


Wat bieden wij? 

Een inspirerende, professionele werkomgeving volop kansen tegen goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en volop de gelegenheid om je te ontwikkelen.

Enthousiast?
Enthousiast geworden van bovenstaande omschrijving? En wil je werken bij een dynamische vereniging met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling? Klik dan rechts onder Acties op de button "Solliciteren".