Vereniging Eigen Huis zoekt een

Redacteur print/online (28 uur)

790.000 Leden lezen maandelijks het Eigen Huis Magazine en 1,5 miljoen keer per jaar bezoeken mensen onze website eigenhuis.nl. Als redacteur bij Vereniging Eigen Huis in het team Verduurzaming ga jij aantrekkelijke en relevante content maken voor al die mensen. 

Wat ga je doen?
Als redacteur heb je primair tot taak het schrijven en produceren van doelgroepgerichte content. Je bent nieuwsgierig en in staat om zelf nieuws te maken. In het team Verduurzaming schrijf je over de energietransitie en zit je bovenop alle ontwikkelingen die voortkomen uit het Klimaatakkoord en je bent in staat om je collega’s te helpen daar de juiste boodschappen voor onze leden uit te halen. Voor Eigen Huis Magazine schrijf je korte berichten, diepgravende achtergrondartikelen, praktische artikelen, blogs, columns of een visie op de toekomst; je bent met tekst een echte allrounder. Ook pas je jouw onderwerpen aan zodat ze ook online, op de website, de nieuwsbrief en op social media goed scoren. Een script voor een video, een podcast maken … je bent enthousiast en zet al je creativiteit in. En het houdt niet op bij schrijven alleen, je werkt ook in het CMS en plaatst zelf content op de website.

Het team
Jij bent lid van het multidisciplinaire team Verduurzaming. Samen met belangenbehartigers, kennisspecialisten en marketeers zorg je dat de standpunten en diensten die te maken hebben met de energietransitie en duurzaam wonen goed in content worden gevangen. Je werkt dus nauw met elkaar samen. Het team werkt volgens de Agile principes. 
Als redacteur ben je de ambassadeur van het team in de verenigingsbrede contentgroep. Daarin overleg je met redacteuren uit de teams Wonen, Kopen en Issues over de inhoud, maar ook over de planning van onze crossmediale content. 

Over de leden van Vereniging Eigen Huis
De leden van Vereniging Eigen Huis zijn uiteraard woningbezitters. Zo’n 70% van onze leden is hbo/wo geschoold. Het magazine wordt van a tot z gelezen en daar zijn we trots op! We hebben betrokken leden en die klimmen graag in de pen om hun ideeën of kritische reacties met ons te delen. Dat geeft ons informatie waardoor we continu kunnen verbeteren. Dit maakt werken als redacteur voor de vereniging erg leuk en leerzaam.  

Wat krijg je ervoor terug?
Een unieke werkplek. We zijn de op één na grootste consumentenorganisatie in Nederland 
en behartigen als enige partij in Nederland de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Wij hebben geen winstoogmerk. Daarnaast kunnen wij een diversiteit aan materie zeker garanderen.  

Verder bieden wij:
•een salaris tussen de € 3.286 en € 4.732 bruto per maand op basis van 40 uur (inschaling is afhankelijk van jouw kennis en ervaring);
•een functie voor 28 uur per week;
•een variabele bonus;
•31,5 vakantiedagen op fulltime basis;
•een pensioenregeling op basis van beschikbare premieregeling;
•telefoon en laptop van de zaak;
•volop mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen;
•zo’n 200 leuke en professionele collega’s én een personeelsvereniging die regelmatig activiteiten organiseert. 

Wat breng je mee?
Jij wil mooie content maken! Met jouw energieke en positieve houding maak je samen met het team mooie producties voor onze leden. Je houdt van schrijven, bent nieuwsgierig, kunt goed doelgroepgericht denken en begrijpt de kunst van crossmediale contentproductie. Naast het schrijven van teksten voor het magazine, kun je ook zelfstandig eenvoudige scripts vervaardigen voor andere contentsoorten. Je plaatst zelf content op de website en op social media. Ook ben je in staat om creatieve beeldvoorstellen te doen bij de content die je maakt. Jij zoekt graag de interactie op met jouw collega’s in je team en daarbuiten, zodat je goed weet wat er speelt bij leden, in de woningmarkt én in de vereniging. Oh ja, en kennis van het verduurzamingsvraagstuk en de energietransitie is uiteraard mooi meegenomen.

Verder vragen wij:
•minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting journalistiek of communicatie;
•minimaal 5 jaar werkervaring.

Meer informatie of direct solliciteren?
Ben jij die collega die onze leden verrast met lezenswaardige en informatieve content? Solliciteer dan op de vacature van redacteur print/online door door op de sollicitatiebutton te klikken. De vacature blijft beschikbaar tot we de geschikte kandidaat gevonden hebben. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Stuur dan een berichtje naar hr@eigenhuis.nl. 

Wij komen op voor de belangen van onze leden en daarmee ook voor hun persoonlijke gegevens. Om deze reden behoort een Pre-Employment Screening (PES) tot onze indiensttredingsprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs. 

Wie zijn wij?

Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 790.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Persoonlijk, alert en doortastend stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl