Vereniging Eigen Huis zoekt een

Redacteur Kennisbank (24 uur)

Werken in het hart van onze kennisorganisatie. Als Redacteur Kennisbank zorg jij ervoor dat alle informatie die intern en extern gepubliceerd wordt  correct én prettig leesbaar is. Nieuwsgierig geworden naar deze parttime functie? Bekijk dan onze vacature. 

Wat ga je doen?
Als Redacteur Kennisbank ben je redactioneel verantwoordelijk voor alle informatie die via verschillende interne en externe kanalen wordt verspreid. Vereniging Eigen Huis is een kennisintensieve organisatie, het verstrekken van informatie en advies aan onze leden is immers onze core-business. En jij bent de spil daarin!

Je ondersteunt onze bouwkundige, juridische, financiële en fiscale specialisten bij het schrijven op B1-niveau. Je redigeert teksten, geeft schrijfworkshops en update onze schrijfwijzer. Soms zet je tekst ook om in beeld. Veel financiële of juridische regelingen zijn makkelijker te begrijpen als je deze visueel weergeeft, bijvoorbeeld in een infographic. 

Je verzorgt samen met een collega de eindredactie van de content in onze kennisbank. Twee keer per jaar voer je een audit uit op kennisitems. Twee keer in de week stel je een knipselkrant samen die vóór 9 uur ’s ochtends al aan 200 collega’s verstuurd wordt. Twee keer per jaar doe je het Hypotheek voorwaarden onderzoek (hvwo). Daarvoor zet je allerlei vragen uit bij geldverstrekkers zoals ‘kan ik tussentijds de rente van mijn hypotheek verlagen’ en/of ‘als ik dat doe zit er een boete aan vast of extra (administratie)kosten?’. Alle resultaten verwerk je in Excel. Uit het eindrapport komen diverse signalen voort waarover financiële experts in gesprek kunnen gaan met geldverstrekkers. 

Bij de afwezigheid van je collega en kamergenoot, onze kennisbankspecialist, neem je haar taken waar, zoals rapportages maken en collega’s opleiden in het gebruik van de kennisbank.

Wat breng je mee?
Naast jouw redactionele vaardigheden, vinden wij het belangrijk dat je ook in beeldtaal kunt denken. 
Beeld zegt soms meer dan duizend woorden! Als persoon ben je sociaal en communicatief vaardig. Je schakelt daardoor gemakkelijk met verschillende afdelingen en collega’s. Verder ben je organisatorisch goed, heb je een proactieve houding en ben je nauwkeurig. 
De woensdag is een vaste werkdag, de overige werkdagen bepalen we in overleg. In verband met de knipselkrant vragen we je om 08.30 uur te beginnen. 

Wat staat er op jouw cv:
•Minimaal hbo werk- en denkniveau.
•Minimaal 2 à 3 jaar ervaring met eindredactionele werkzaamheden en (her)schrijven op B1-niveau.
•Ervaring met Excel, Adobe Photoshop CS en CMS is vereist.
•Kennis van Adobe Illustrator is een pre.

Wat bieden wij?
De Vereniging is uniek. Wij hebben geen winstoogmerk en behartigen als enige partij in Nederland de belangen van (toekomstige) woningbezitters. We zijn de op één na grootste consumentenorganisatie in Nederland. In deze functie houd je je bezig met onderwerpen met een maatschappelijk belang. Bovendien werk je in het hart van de organisatie, kennis is dé spil. 

Wat je verder kunt verwachten:
•Salaris tussen € 3.600,- en € 5.100,- bruto per maand op basis van 40 uur, inschaling is afhankelijk van je werkervaring 
•31,5 vakantiedagen op fulltime basis
•Een variabele bonus  
•Een functie voor 24 uur per week
•Mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen
•Een pensioenregeling op basis van beschikbare premieregeling
•200 leuke collega’s én een PV die regelmatig activiteiten organiseert

Meer informatie of direct solliciteren?
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met Lydia Veldhuis, Afdelingsmanager Kennis, via (06) 1183 03 91. Ben je nu al enthousiast geworden over deze vacature? Reageer dan vóór 1 juni aanstaande via de solliciteerbutton. Het redigeren van een tekst is onderdeel van de sollicitatieprocedure. 

Over Vereniging Eigen Huis
Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 780.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Vasthoudend, betrokken en deskundig stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl.