Vereniging Eigen Huis zoekt een

Projectmanager Klant Contact Center

Ons Contact Center ondersteunt onze leden bij allerlei vraagstukken. Help jíj de afdeling om continu te verbeteren door projecten op het gebied van klantbeleving en procesoptimalisatie te leiden? Bekijk de vacature voor Projectmanager Klant Contact Center bij Vereniging Eigen Huis. 

Wat ga je doen?
Als Projectmanager houd je je bezig met continue verbeteringen in processen, systemen en communicatie binnen ons Klant Contact Center. Elke dag zijn er duizenden contactmomenten met onze leden. Ook breng je de huidige werkprocessen en -instructies in kaart. Op basis van al die informatie haal je de belangrijkste aandachtspunten naar boven en pakt deze projectmatig aan. Soms alleen en soms met anderen binnen én buiten de afdeling. 

Hoe ga je te werk? Waar je naar kijkt, zijn onder andere de klantbeleving en efficiency van de afdeling. Daarvoor maak je gebruik van de rapportages van onze gespreksregistraties in Power BI maar ook haal je informatie uit onze klanttevredenheidsonderzoeken. Waar hebben leden over gebeld? Wat zijn de onderwerpen waar veel vragen over binnenkomen en hoe komt dat? Hoe ervaren zij het contact met onze medewerkers? Vanuit deze inzichten bepaal jij de primaire verbeteringen. 

Daarnaast zorgen ook de medewerkers en teammanagers van het Klant Contact Center zelf voor input. Bijvoorbeeld over processen die zij willen optimaliseren. Jij hoeft zelf niet de diepte in maar jouw meerwaarde zit juist in de helikopterview. Door de juiste vragen te stellen, haal je de informatie naar boven waardoor processen geoptimaliseerd kunnen worden. Processen leg je vast met behulp van Mavim en Visio. 

Het team waarin je werkt, bestaat uit 2 personen waaronder jijzelf. Je rapporteert aan de afdelingsmanager en je werkt nauw samen met de Functioneel Beheerder die voor de systemen in het Klant Contact Center zorgt en verantwoordelijk is dat de instructies goed worden ontsloten. Voor de primaire systemen ben jij de gedelegeerd Product Owner. 

Wat breng je mee?
Het Klant Contact Center is een vrij complexe afdeling. Het is daarom van belang dat je de juiste balans behoudt tussen overview en inhoud. Inhoudelijk moet je wel begrijpen waar het over gaat maar je duikt niet té veel de operatie in. Gelukkig kun jij snel en pragmatisch tot de kern van een probleem of situatie komen. Je bent zelfstandig, pakt zaken proactief op en kunt communiceren op verschillende niveaus. Je doet dit op een constructieve manier en staat ook je mannetje als je op weerstand stuit. 

Wat staat er op jouw cv:
•Minimaal hbo werk- en denkniveau
•Minimaal 3-5 jaar werkervaring als Projectmanager of Procesadviseur
•Kennis van Klant Contact Centers
•Ervaring met Agile / Scrum is een pre

Wat bieden wij?
De Vereniging is uniek. Wij hebben geen winstoogmerk en behartigen als enige partij in Nederland de belangen van (toekomstige) woningbezitters. We zijn de op één na grootste consumentenorganisatie in Nederland. 

Wat je verder kunt verwachten:
•Prima marktconform salaris 
•31,5 vakantiedagen op fulltime basis
•Een variabele bonus  
•Een functie voor 32 tot 40 uur per week
•Mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen
•Een pensioenregeling op basis van beschikbare premieregeling
•200 leuke collega’s én een PV die regelmatig activiteiten organiseert

Meer informatie of direct solliciteren?
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met Hein Kruider, afdelingsmanager, via 06-14360355. Ben je nu al enthousiast geworden over deze vacature? Reageer dan direct via de solliciteerbutton. 

Over Vereniging Eigen Huis
Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 770.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Vasthoudend, betrokken en deskundig stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl.