Vereniging Eigen Huis zoekt een

Marketing Data Analist (32 uur)

Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 780.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Vasthoudend, betrokken en deskundig stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten. Help jij mee de positie van onze leden te versterken?

Wat ga je doen?
De afdeling Marketingbeleid & Onderzoek levert markt- en ledeninzichten op basis van database-, web- en campagneanalyses, marktonderzoek en uiteenlopende (externe) databronnen als input voor diverse afdelingen ter verbetering van hun aanbod en ledenbenadering. De afdeling bestaat uit een marktonderzoeker, een data scientist, een online marketeer, een marketing data analist, een database marketeer en een afdelingsmanager.

Als marketing data analist analyseer je de data van de (e-)campagnes van Verenging Eigen Huis en adviseer je de marketeers en het UX-team over het optimaliseren van deze campagnes. Daarnaast onderzoek je de individuele behoeften van (potentiële) leden door het analyseren van uiteenlopende data. Met behulp van andere specialisten binnen het UX Team wordt de individuele relevantie binnen de campagnes geoptimaliseerd. 

  • Je bent verantwoordelijk voor het end-to-end meten en analyseren van (e-)campagnes, automation flows en customer journeys en het opstellen van aanbevelingen.
  • Je bent verantwoordelijk voor het maken van dashboards in PowerBI.
  • Je maakt de resultaten van de campagnes inzichtelijk, monitort de campagnedruk en maakt gebruik van kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeken en tests.
  • Je onderhoudt het contact met diverse afdelingen binnen de vereniging en externe partners.

Wat breng je mee?
Als data analist leg je de basis voor vooruitgang binnen Vereniging Eigen Huis. Je beschikt over een afgeronde hbo-of wo-opleiding en hebt minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van data analyse. Als je ervaring hebt met ClickDimensions en PowerBI is dit een pré. 

Het is jouw kracht om met data gedreven inzichten te komen en deze met diverse teams waarmee je samenwerkt te delen. Je bent zowel zeer analytisch als communicatief onderlegd. In je analytische rol laat je statistische analyses los op doelgroepen, segmenten en campagnes. Dit zijn veelal ingewikkelde analyses, die je in een begrijpelijke taal deelt met productmarketeers en andere interne opdrachtgevers. Daarnaast neem je een adviesrol aan binnen de organisatie. Je hebt overtuigingskracht, bent proactief en maakt makkelijk contact met anderen. Je weet jouw collega’s mee te nemen in jouw uitkomsten met als doel onze leden zo goed mogelijk te kunnen bedienen.

Wat bieden wij jou?
Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. Continu verbeteren staat hoog in het vaandel binnen onze organisatie. Dit geldt ook voor onze afdeling en voor jouzelf. Je krijgt verantwoordelijkheid en de kans om je verder te verdiepen in onderwerpen. Wat je verder kunt verwachten:

  • Prima marktconform salaris; 
  • 31,5 vakantiedagen op fulltime basis;
  • Een variabele bonus;  
  • Een parttime functie voor 32 uur per week;
  • Mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen;
  • 200 leuke collega’s én een personeelsvereniging die regelmatig activiteiten organiseert.

We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl.

Interesse?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Nicole Smulders via 033-4507587. Ben je al enthousiast geworden over deze vacature? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton.