Vereniging Eigen Huis zoekt een

(Junior) Juridisch Adviseur (24-32 uur)

Dagelijks jouw juridische kennis delen met onze leden. Bij Vereniging Eigen Huis geef jij advies op het gebied van burenrecht tot bouwzaken, van VvE-recht tot planschade. Een zeer dankbare functie die een goede basis biedt voor jouw verdere carrière. Nieuwsgierig? Bekijk de vacature voor (Junior) Juridisch Adviseur. 

Wat ga je doen?
Als (Junior) Juridisch Adviseur adviseer jij onze leden op het juridische vlak. Dit doe je altijd telefonisch. Je lost het probleem niet altijd op, maar weet onze leden wel een stap verder te brengen. 

Iedere dag, maar ook elk vraagstuk is weer anders. Gemiddeld krijg je zo’n 35 telefoontjes per dag. Welke vragen je zoal kunt verwachten? Is de verkoper aansprakelijk voor gebreken die ik na overdracht ontdek? Wat betekent art. 2.2 uit de model koopovereenkomst? Ik ontdek een gebrek na oplevering. De aannemer wil niet herstellen omdat het niet op het proces verbaal van oplevering staat. Kan ik herstel afdwingen? Bij het beantwoorden van de vragen stel jij altijd onze leden centraal.

Je begint met een opleidingstraject van 6 tot 8 weken. In deze periode stomen wij je klaar om onze leden goed te woord te kunnen staan. Na afronding van dit traject ontvang je een certificaat en ga je zelf aan de slag. Natuurlijk realiseren wij ons dat er altijd vragen zijn, waarop je niet direct het antwoord hebt. Met onze senior juristen, een vraagbaak, een teamleider en een kennisbank beschik je over een hele achterban die jou helpt bij het geven van het juiste advies. 

Het team
Ons Informatie & Adviescentrum bestaat uit 80 enthousiaste collega’s. Jij maakt onderdeel uit van de juridische afdeling die bestaat uit 24 personen. Het gemêleerde team is hecht en informeel. Altijd bereid om elkaar te helpen. 

Op de afdeling werken we van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 21.15 uur en op vrijdag tot 16.30 uur. Vier weken van tevoren is je werkrooster bekend. Je kunt bij ons parttime werken voor 24 tot 32 uur waarvan je 1 avond per week beschikbaar moet zijn. 

Dat wil niet zeggen dat je iedere week een avonddienst draait. Tijdens een avonddienst werk je tot 21.15 uur.  

Wat breng je mee?
Jij weet de daadwerkelijke vraag van de klant te achterhalen. Want er zit vaak meer achter de gestelde vraag. Je vraagt door en luistert goed. Onze leden zijn een mooie afspiegeling van de samenleving. Het is voor jou geen probleem om op elk niveau te communiceren.   

Wat staat er op jouw cv:
Een (bijna) afgeronde universitaire of afgeronde hbo-opleiding Rechten, bij voorkeur richting privaat-, bestuurs- en/of notarieel recht. 
Ervaring in een functie met klantcontact is een pre.

Wat bieden wij?
De Vereniging is uniek. Wij hebben geen winstoogmerk en behartigen als enige partij in Nederland de belangen van (toekomstige) woningbezitters. We zijn de op één na grootste consumentenorganisatie in Nederland. In de functie van (Junior) Juridisch Adviseur doe je veel kennis en ervaring op in de breedte van het vakgebied. 

Wat je verder kunt verwachten:
•Een functie voor 24 tot 32 uur per week
•Flexibiliteit in de werktijden (tussen 9 en 21.15 uur)
•Verloning vindt (in eerste instantie) via het uitzendbureau plaats

Meer informatie of direct solliciteren?
Heb je nog vragen neem dan gerust contact op met Manon van Schaik via m.schaik@eigenhuis.nl. Ben je al enthousiast geworden over deze vacature? Stuur dan je CV met motivatie naar sollicitatie@eigenhuis.nl.