Vereniging Eigen Huis zoekt een

Bouwkundig Adviseur (24 - 32 uur)

Wil je een nieuwe weg inslaan met jouw bouwkundige ervaring? Denk dan eens de functie van Bouwkundig Adviseur bij Vereniging Eigen Huis. Dagelijks ben je bezig met de meest uiteenlopende vraagstukken van onze leden en VvE’s én je blijft up-to-date in je vakgebied. Bekijk hier de vacature. 

Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 790.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. We stellen misstanden aan de kaak en versterken de positie van huiseigenaren met informatie, advies en producten en diensten. Help jij mee de positie van onze leden te versterken?

Wat ga je doen?
Als Bouwkundig Adviseur ben jij het eerste aanspreekpunt voor alle bouwtechnische vragen van de leden van Vereniging Eigen Huis. Je inventariseert telefonisch de situatie en geeft advies. Daardoor kan de klant zelf de juiste beslissing nemen. 

Elke keer als je de telefoon opneemt, is er weer een nieuw vraagstuk. Welke vragen je zoal kunt verwachten? Wordt mijn woning in de toekomst van het gas afgesloten? Voldoet mijn woning aan de eisen daarvoor? Wat zijn de isolatiemogelijkheden voor mijn woning? Vragen m.b.t. bouwbesluit eisen of aanvullende normeringen? Het is aan jou om goed door te vragen om jouw beeld compleet te krijgen. Bijvoorbeeld naar het bouwjaar en de mate van aanwezige isolatie. Vragen zijn afkomstig van particulieren maar ook van Verenigingen van Eigenaren. 

De vragen die je krijgt zijn uiteenlopend en soms complex van aard. Daarom krijg je van ons een uitgebreide opfriscursus Bouwkunde en een training op de meest gestelde vragen. Ook leer je om de vraag achter de vraag naar boven te krijgen. Wat is de achterliggende reden dat iemand deze vraag stelt? Vaak schets je letterlijk met de klant mee om de indeling van een ruimte te kunnen visualiseren. Ons doel is om zoveel mogelijk vragen in één keer te kunnen beantwoorden. Kom je er niet uit dan kun je tijdens het gesprek direct een specialist van ons Kenniscentrum raadplegen. 
Vier weken van tevoren is je werkrooster bekend. Je kunt bij ons parttime werken voor 24 tot 32 uur. 

Wat breng je mee?
De competenties die wij belangrijk vinden, zijn klantvriendelijkheid en flexibiliteit. Ook kun je kritisch mee denken over hoe zaken verbeterd kunnen worden. Daarnaast vragen we een minimale beschikbaarheid van 24 uur per week. Ben je (bijna) afgestudeerd en heb je relevante werkervaring opgedaan in dit vakgebied? Dan is deze functie wellicht de ideale baan voor je! Wat staat er op jouw cv:

  • Minimaal een opleiding op mbo-niveau in bouwkundige richting
  • Ervaring in een functie met klantcontact is een pre

Wat bieden wij?
De Vereniging is uniek. Wij hebben geen winstoogmerk en behartigen als enige partij in Nederland de belangen van (toekomstige) woningbezitters. We zijn de op één na grootste consumentenorganisatie in Nederland. In de rol van Bouwkundig Adviseur vind je een unieke combinatie van bouwtechnische vragen en klantcontact. In een heel andere omgeving dan een bouwplaats. De vraagstukken zijn heel divers en daardoor vul je dagelijks je rugzak met nieuwe kennis. Wat je verder kunt verwachten:

  • Salaris ligt tussen € 2338 – € 3613 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek;
  • 31,5 vakantiedagen op fulltime basis;
  • Een variabele bonus;  
  • Een functie voor 24 tot 32 uur per week;
  • Mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen;
  • Een pensioenregeling op basis van beschikbare premieregeling;
  • 200 leuke collega’s én een PV die regelmatig activiteiten organiseert.

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl. 

Meer informatie of direct solliciteren?
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met Marion Koelewijn, Teamleider, via 06-46139627. Ben je nu al enthousiast geworden over deze vacature? Reageer dan direct via de solliciteerbutton.