Vereniging Eigen Huis zoekt een

Financieel Adviseur (24 - 32 uur)


Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 780.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Vasthoudend, betrokken en deskundig stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

Wat ga je doen?
Als Helpdeskmedewerker Financieel Advies ben jij het eerste aanspreekpunt voor alle financiële en fiscale vragen van de leden van Vereniging Eigen Huis. Je inventariseert telefonisch de situatie en geeft informatie over de mogelijkheden. Met jouw informatie kan de klant zelf de juiste beslissing nemen of verdere vervolgstappen ondernemen.

Elke keer als je de telefoon opneemt, is er weer een nieuw vraagstuk. Welke vragen je zoal kunt verwachten? Ben ik verplicht de overwaarde uit mijn oude woning weer te investeren in mijn nieuwe woning? Welke mogelijkheden zijn er om energiebesparende maatregelen te financieren? Kan ik de BTW op mijn zonnepanelen terug krijgen? 
Het is aan jou om goed door te vragen om jouw beeld compleet te krijgen. Bijvoorbeeld naar de hoogte van de hypotheek en de waarde van de woning. Vragen zijn afkomstig van particulieren maar ook van Verenigingen van Eigenaren. 

De vragen die je krijgt zijn uiteenlopend en soms complex van aard. Daarom krijg je van ons een uitgebreide opfriscursus  over de meest gestelde vragen. Ook leer je om de vraag achter de vraag naar boven te krijgen. Wat is de achterliggende reden dat iemand deze vraag stelt? Ons doel is om zoveel mogelijk vragen in één keer te kunnen beantwoorden. Kom je er niet uit dan kun je tijdens het gesprek direct een specialist van ons Kenniscentrum raadplegen. 

Op de afdeling werken we van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 21.00 uur en op vrijdag tot 16.30 uur. Vier weken van tevoren is je werkrooster bekend. Je kunt bij ons parttime werken voor 24 tot 32 uur waarvan 1 avond per week. 

Wat breng je mee?
De competenties die wij belangrijk vinden, zijn klantvriendelijkheid en flexibiliteit. Ook kun je kritisch mee denken over hoe zaken verbeterd kunnen worden. Daarnaast vragen we een minimale beschikbaarheid van 24 uur per week. Ben je student? Dan zou je deze functie ook parttime naast je studie kunnen vervullen. Wat staat er op jouw cv:

  • MBO+ niveau
  • Ervaring in een functie met klantcontact is een pre
  • In het bezit van WFT Adviseur Hypothecair Krediet 
  • Relevante werkervaring die je bijvoorbeeld hebt opgedaan bij een financiële instelling.

Wat bieden wij?
De Vereniging is uniek. Wij hebben geen winstoogmerk en behartigen als enige partij in Nederland de belangen van (toekomstige) woningbezitters. We zijn de op één na grootste consumentenorganisatie in Nederland. In de rol van Helpdeskmedewerker Financieel Advies vind je een unieke combinatie van financiële en fiscale vragen en klantcontact. De vraagstukken zijn heel divers en daardoor vul je dagelijks je rugzak met nieuwe kennis.
Je zult (in eerste instantie) via het uitzendbureau bij de vereniging komen te werken. Wat je verder kunt verwachten:

  • Prima marktconform salaris;
  • 31,5 vakantiedagen op fulltime basis;
  • Een variabele bonus;  
  • Een functie voor 24 tot 32 uur per week;
  • 200 leuke collega’s én een PV die regelmatig activiteiten organiseert.

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl. 

Meer informatie of direct solliciteren?
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met Marion Koelewijn, Teamleider, via 06-46139627. Ben je nu al enthousiast geworden over deze vacature? Reageer dan direct via de solliciteerbutton.