Vereniging Eigen Huis zoekt een

Eindredacteur (24 uur)

790.000 exemplaren. Dat is de oplage van Eigen Huis Magazine voor de leden van Vereniging Eigen Huis in Amersfoort. Aan jou, als Eindredacteur, de uitdaging onze leden te verleiden om over de activiteiten en diensten van de vereniging te lezen. Activiteiten die bijdragen aan een maatschappelijk belang en die ervoor zorgen dat huizenbezitters veilig, duurzaam en betaalbaar kunnen wonen. Kunnen wij dit aan jouw expertise als bladenmaker overlaten? 

Wat ga je doen?
Jij, de Eindredacteur, bent een belangrijke spil in de productie van het 60 pagina’s tellend Eigen Huis Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Een magazine met een grote variatie aan artikelen. Uiteenlopend van achtergrondverhalen over de energietransitie op de woningmarkt tot praktische tips over hoe een verbouwing aan te pakken. Ook artikelen en interviews over macro-economische en maatschappelijke zaken in relatie tot de woningmarkt en huizenbezit staan geregeld in het magazine. 

Samen met de redacteuren en hoofdredacteur bepaal je de inhoud van elk magazine en bespreken jullie de insteek van de artikelen. In deze coördinerende rol redigeer en herschrijf je de artikelen waar nodig. Je schrijft pakkende inleidingen en bedenkt sterke koppen. Kortom, jij weet de juiste boodschap uit de tekst te halen en deze goed uit te lichten. Soms schrijf je ook zelf artikelen en berichten voor het magazine en voor de website eigenhuis.nl. Altijd in afstemming met jouw collega’s. 

En er is meer. In het contact met de artdirector neem jij de lead. Samen zorg je voor een goede briefing aan de fotograaf. In de opmaakfase hebben jullie korte lijntjes, en voordat alles naar de drukker gaat, check je alles nog één keer en zet je de laatste puntjes op de i. Tijdens het gehele productieproces houd jij de deadlines nauw in de gaten. 

Het team
Samen met tien collega’s vorm jij het expertteam content. Dit team bestaat uit redacteuren, online content specialisten, een productie-assistente en de hoofdredacteur. Jullie komen een keer in de week samen en bespreken de inhoud en de status van het uit te geven magazine. 

Over de lezers
De lezers van ons Eigen Huis Magazine? Dat zijn de 790.000 leden van Vereniging Eigen Huis. Zo’n 70% van onze leden is hbo/wo geschoold. Het magazine wordt van a tot z gelezen en daar zijn we trots op! Na de uitgifte van het magazine ontvangen wij van de lezers veel feedback. We hebben betrokken lezers en die klimmen graag in de pen om hun ideeën of kritische reacties met ons te delen. Dat geeft ons informatie waardoor we continu kunnen verbeteren. Dit maakt deze functie heel leerzaam en leuk.  

Wat krijg je ervoor terug?
Een unieke werkplek. We zijn de op één na grootste consumentenorganisatie in Nederland 
en behartigen als enige partij in Nederland de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Wij hebben geen winstoogmerk. Daarnaast kunnen wij een diversiteit aan materie zeker garanderen.  

Verder bieden wij:
   • een salaris tussen de €3.767 en €5.343 bruto per maand op basis van 40 uur (inschaling is afhankelijk van jouw kennis en ervaring);
   • een functie voor 24 uur per week;
   • een variabele bonus;
   • 31,5 vakantiedagen op fulltime basis;
   • een pensioenregeling op basis van beschikbare premieregeling;
   • telefoon en laptop van de zaak;
   • volop mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen;
   • zo’n 200 leuke en professionele collega’s én een personeelsvereniging die regelmatig activiteiten organiseert. 

Wat breng je mee?
Jij wil mooie content maken! Met jouw energieke en positieve houding maak je samen met het team mooie verhalen voor onze leden. Je bent goed in het verwoorden van de kern van een verhaal, maakt met een paar ingrepen een tekst leesbaar, beheerst de kunst van het verleiden met koppen en streamers en weet hoe je met het juiste beeld de impact van een artikel nog verder vergroot. Je bent daarnaast punctueel, houdt van overzicht en bewaakt deadlines. Jij zoekt graag de interactie op met jouw collega’s, zodat je goed weet wat er speelt bij leden, in de woningmarkt én in de vereniging. Daardoor ben je in staat de consistentie in de content van de vereniging te waarborgen. 

Verder vragen wij:
   • minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting journalistiek of Nederlands;
   • minimaal 5 jaar werkervaring met (eind)redactie.

Meer informatie of direct solliciteren?
Verras jij onze leden met lezenswaardige en informatieve content in het Eigen Huis Magazine? Solliciteer dan vóór 20 juli 2020 op de functie Eindredacteur door op de sollicitatiebutton te klikken. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Elvira Spoelstra, Hoofdredacteur, via 06-20967421 of mail naar e.spoelstra@eigenhuis.nl. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs. 

Wie zijn wij?
Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 790.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Vasthoudend, betrokken en deskundig stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl. 


Acties