Vereniging Eigen Huis zoekt een

E-mail marketeer

E-mail Marketeer (32-40 uur)
Een e-mailbestand bestaande uit ruim 800.000 leden die jaarlijks meerdere mailings ontvangen. Als E-mail Marketeer bij Vereniging Eigen Huis in Amersfoort voeg jij een belangrijke waarde toe aan hun lidmaatschap. Nieuwsgierig naar deze vacature waar jij de kans krijgt om dit verder te optimaliseren?

Wat ga je doen?
Jij, de E-mail Marketeer, bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van doelgroepgerichte mailings. Dit kan in de vorm van een nieuwsbrief, een campagne of een servicebericht zijn over uiteenlopende onderwerpen. Denk aan thema’s als kopen, wonen en verduurzamen. Zo ondersteun je de business units en kernteams.

Je werkt aan de hand van een campagnekalender waarbij een ad-hoc campagne altijd kan voorkomen. De inhoud van de mailing stem je met de verschillende teams af. Jij zorgt voor het inlezen van de content, zet indien nodig een a/b test op, checkt of alles goed staat én werkt en dat de mailing binnen de gestelde deadline wordt verstuurd. Je maakt hierbij gebruikt van diverse (software) applicaties en tools, die jij door jouw kennis zo optimaal mogelijk weet in te zetten. Vervolgens evalueer jij de campagne en deel je de resultaten. Hierin neem je een adviserende rol aan.

En er is meer. Binnenkort stappen we over naar een nieuw systeem voor Marketing Automation. Voor jou dé kans om de e-mail flows zo optimaal mogelijk in te richten en nieuwe relevante data naar boven te halen. Ook over efficiëntere werkprocessen denk jij mee. Kortom, een uitdagende functie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden.

Het team
Het team CRM/Data telt 17 collega’s en bestaat naast jou uit nog een e-mail marketeer, data analisten en functioneel beheerders. Daarnaast werk je nauw samen met de collega’s van de verschillende business units en kernteams. Kenmerkend is dat iedereen naast de werkzaamheden ook oog voor elkaar heeft en bereid is elkaar te helpen. Dit zorgt voor een prettige werksfeer.  

Wat krijg je ervoor terug
Een enorme doelgroep met een grote variatie aan onderwerpen waarover je hen kunt informeren. Dat maakt dat iedere dag en iedere e-mailing weer anders is. Daarnaast behartigen wij als enige partij in Nederland de belangen van (toekomstige) woningbezitters zonder winstoogmerk. Een unieke werkplek dus, bij de op één na grootste consumentenorganisatie in Nederland.

Wat je verder kunt verwachten:

 • Een salaris tussen € 3.363,- en € 4.844,- bruto per maand op basis van 40 uur, inschaling is afhankelijk van je werkervaring;
 • 31,5 vakantiedagen op fulltime basis;
 • Een variabele bonus; 
 • Een functie voor 32 tot 40 uur per week;
 • De mogelijkheid om in afstemming vanuit huis te werken, waarin we jou voorzien van diverse thuiswerk faciliteiten zoals een laptop, bureau en bureaustoel;
 • Een pensioenregeling op basis van beschikbare premieregeling;
 • Volop mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen;
 • Ruim 200 leuke en professionele collega’s én een PV die regelmatig activiteiten organiseert.

Wat breng je mee?
Deze rol van E-mail Marketeer is meer dan alleen zij vragen en jij draait. Dat je initiatief toont, vinden wij daarom belangrijk. Daarnaast werk je datagedreven. Deze informatie helpt jou bij het geven van het juiste advies en zijn we onze leden door jouw inzet nog beter van dienst. Het schakelen met de vele in- en externe partijen, jouw adviserende rol en het verkrijgen van de gewenste informatie vraagt om goede communicatieve vaardigheden.

Verder vragen wij:

 • minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • minimaal 3 jaar werkervaring met opzetten en uitvoeren van e-mail marketing campagnes;
 • ervaring met software en tools als CRM, Photoshop, Google Analytics en Marketing Automation.

Meer informatie of direct solliciteren?

Wil jij er als E-mail Marketeer voor zorgen dat leden de toegevoegde waarde van hun lidmaatschap ervaren? Solliciteer dan op deze vacature door op de sollicitatiebutton te klikken. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via hr@eigenhuis.nl.

Wij komen op voor de belangen van onze leden en daarmee ook voor hun persoonlijke gegevens. Om deze reden behoort een Pre-Employment Screening (PES) tot onze indiensttredingsprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Wie zijn wij?

Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 800.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Persoonlijk, alert en doortastend stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl.

Acties