Vereniging Eigen Huis zoekt een

Content Specialist (32 uur)

Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 780.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. We stellen misstanden aan de kaak en versterken de positie van huiseigenaren met informatie, advies en producten en diensten. Help jij mee de positie van onze leden te versterken?


Wat ga je doen?
De afdeling Content is verantwoordelijk voor de content in alle kanalen waarmee de vereniging communiceert met leden en niet-leden. De grootste kanalen zijn eigenhuis.nl, Eigen Huis Magazine en de digitale nieuwsbrieven. Maar social media, Facebook en Instagram voorop, zijn zeker zo belangrijk voor het bereiken van (potentiële) huizenbezitters.
De specialist die wij zoeken, gaat, in overleg met andere afdelingen, onze sociale media verder uitbouwen en beheren. Het is een functie met veel vrijheid, jij weet namelijk hoe we bepaalde thema’s online kunnen laten leven. Je bedenkt onderwerpen, creëert een verhaallijn en schrijft passende content. Je bent een sparringpartner voor diverse afdelingen om te zorgen dat er één lijn komt in de content die wij delen. Daarbij hoort onder meer: 

 • Sparren met de afdelingen content, marketing en belangenbehartiging over inzet social media;
 • Schrijven en produceren van originele (seo-proof) content, ook voor de website;
 • Bijhouden en uitvoeren van de content kalender(s);
 • Monitoren en afhandelen van reacties op met name Facebook en Instagram; 
 • Het afstemmen van de social-kalenders en -conversaties met de afdeling Webcare.


Wie ben jij?
Senioriteit in communicatie of journalistiek en organisatiesensitiviteit vinden wij erg belangrijk. Je volgde een communicatie- of journalistieke opleiding op hbo-niveau en hebt 3-5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt ervaring met online communicatie, social media en het werken in een cms, inclusief video- en fotobewerking. Je bent nieuwsgierig, ondernemend en kunt zelfstandig werken.

Wat bieden wij? 
Wij willen ons als organisatie voortdurend verbeteren. Daarom krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf te trainen en bij te scholen. Wat je verder kunt verwachten: 

 • Een dynamische omgeving waarbij je actief kunt zijn op maatschappelijk relevant terrein;
 • Ruimte om met eigen initiatieven te komen en jouw eigen werk vorm te kunnen geven;
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Jij bent de specialist;
 • Prima marktconform salaris;
 • Een afwisselende functie voor 32 uur per week;
 • 31,5 vakantiedagen op fulltime basis;
 • 200 collega’s én een actieve personeelsvereniging. 

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl. 

Interesse?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Nico Dikstaal via 06-22508612. Ben je al enthousiast geworden over deze vacature? Solliciteer dan direct via de button.