Vereniging Eigen Huis zoekt een

Content Specialist (32 uur)

Vereniging Eigen Huis zoekt een Content Specialist (32 uur)

Content ontwikkelen voor dé belangenbehartiger van 800.000 huiseigenaren. Als content specialist van Vereniging Eigen Huis richt jij je op appartementseigenaren en de Verenigingen van Eigenaars (VvE’s). Via verschillende online- en offlinekanalen communiceer jij jouw creatief verpakte boodschap. Begint de inspiratie al te stromen? Bekijk dan onze vacature. 

Wat ga je doen? 
Als content specialist maak je content om huis- en appartementseigenaren en hun VvE’s te informeren over alle thema’s die hen raken. Van het onderhouden en verduurzamen van een compleet woningcomplex tot wettelijke regelgeving over de rechten en plichten van de VvE en haar leden. Vanwege het woningtekort zullen er in de toekomst steeds meer appartementen gebouwd gaan worden. VvE’s zijn een groeimarkt en daarom zorgen we voor goede informatievoorziening en dienstverlening aan VvE’s en appartementseigenaren. Ook help je bij de communicatie over diverse macro-economische thema’s, zoals het woningbouwvraagstuk in relatie tot verstedelijking en hoogbouw. Je ondersteunt met creatieve content de lobbyactiviteiten van de vereniging. Je zorgt dat we als deskundige en betrouwbare gesprekspartner zichtbaar zijn bij de overheid en andere marktpartijen.  

Je verdiept je in het thema én in de behoeftes van de doelgroep. De ene keer is jouw content gericht op het creëren van bewustwording, terwijl je voor een ander onderwerp meer een informerende of adviserende boodschap ontwikkelt. Jouw verantwoordelijkheid als contentexpert ligt vooral bij het creëren en ontsluiten van creatieve en visueel aansprekende vormen van content, vanuit een journalistieke invalshoek. Je krijgt veel vrijheid om je creativiteit hierop los te laten. De ene keer maak je een goed artikel voor ons Eigen Huis Magazine, dan weer banners voor op onze site, dan weer een video of een infographic. Betreft het een expertise waar je zelf minder in thuis bent? Dan kun je ook gebruik maken van ons netwerk aan freelancers. En publiceren doe je zelf rechtstreeks vanuit ons content managementsysteem. Je schrijft en bouwt pagina’s op de site, plaatst posts op social en zet nieuwsbrieven in elkaar. 

Bij Vereniging Eigen Huis communiceren we zoveel mogelijk op basis van data zodat we de woningbezitters persoonlijk met relevante boodschappen op het juiste moment kunnen bereiken. Data-analyse, klantreizen en persona’s helpen je om te bepalen via welke kanalen je je boodschap wegzet. Daarvoor werk je nauw samen met de marketeers. Je communiceert vanuit plannen die je zelf helpt opstellen. Je maakt gebruik van de ideale mediamix bestaande uit eigenhuis.nl, nieuwsbrieven, social media en natuurlijk ons goed gelezen Eigen Huis Magazine. En vult die misschien wel aan met nieuwe kanalen. 

Het team
Jij bent lid van het multidisciplinaire team VvE’s & Issues, dat uit zes collega’s bestaat. Je werkt nauw samen met de product owner, belangenbehartigers, kennisspecialisten en marketeers. Samen zorgen jullie dat de standpunten en diensten die te maken hebben met actuele, verenigingsbrede issues of die speciaal gericht zijn op appartementseigenaren en bestuursleden van Vereniging van Eigenaars goed in content worden verpakt. Het team werkt volgens de agile principes.  

Als content specialist zit je ook in de Expertgroep Content. In deze groep werk je samen met 13 vakcollega’s uit de teams Wonen, Kopen en Verduurzamen aan je expertise; jullie bewaken de kwaliteit en uniformiteit van alle content die jullie voor de vereniging maken. Ook stemmen jullie er de timing van de communicatie af.  

Wat krijg je ervoor terug 
We zijn de op één na grootste consumentenorganisatie in Nederland. Veel mensen vertrouwen ons en dat is voor jou als content expert een fijne uitgangspositie. Aan diversiteit geen gebrek! Je hebt een groot publiek, veel onderwerpen én verschillende online- en offlinekanalen tot je beschikking. De woningmarkt ontwikkelt zich continu waardoor er voor jou altijd uitdagingen blijven op content gebied. Wat je verder kunt verwachten: 

 • Salaris tussen € 3.855,- en € 5.468,- bruto per maand op basis van 40 uur, inschaling is afhankelijk van je werkervaring;  
 • 31,5 vakantiedagen op fulltime basis; 
 • Een variabele bonus;   
 • Een functie voor 32 uur per week; 
 • Een laptop en telefoon van de zaak; 
 • Mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen; 
 • De mogelijkheid om in afstemming vanuit huis te werken, waarin we jou voorzien van diverse thuiswerk faciliteiten zoals een laptop, bureau en bureaustoel
 • Een pensioenregeling op basis van beschikbare premieregeling; 
 • 200 leuke collega’s én een PV die regelmatig activiteiten organiseert. 

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl.  

Wat breng je mee? 
Jij wil met content online en offline de beste zijn! Je hebt een energieke en positieve houding en houdt van aanpakken. Je bent nieuwsgierig en creatief, kunt goed doelgroepgericht denken én schrijft net zo makkelijk een journalistiek nieuwsbericht als een wervende SEO-tekst. Je begrijpt de kunst van crossmediale contentproductie en -marketing. Jij zoekt graag de interactie op met jouw collega’s in je team en daarbuiten, zodat je goed weet wat er speelt bij leden, in de woningmarkt én in de vereniging.  

Verder vragen wij: 

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting journalistiek, media of communicatie; 
 • Minimaal 10 jaar werkervaring in een soortgelijke functie; 
 • Goede kennis van het medialandschap, zowel online als offline; 
 • Affiniteit met belangenbehartiging en politieke lobby; 
 • Copywriting skills en kennis van SEO; 
 • Handig met diverse tools en programma’s zoals Photoshop, Google Analytics, Obi4Wan. 

Meer informatie of direct solliciteren?
Wil jij onze leden verder helpen met relevante content? Solliciteer dan op de vacature van content expert door op de sollicitatiebutton te klikken. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op ons op via hr@eigenhuis.nl.  


Wij komen op voor de belangen van onze leden en daarmee ook voor hun persoonlijke gegevens. Om deze reden behoort een Pre-Employment Screening (PES) tot onze indiensttredingsprocedure.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.  

Wie zijn wij?
Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 800.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Persoonlijk, alert en doortastend stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten. 

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl.  

Acties