Vereniging Eigen Huis zoekt een

Content Marketeer (32 - 40 uur)

Content ontwikkelen voor dé belangenbehartiger voor eigen woningbezitters. Dat maakt het werk van Content Marketeer bij Vereniging Eigen Huis uniek. Je hebt een groot publiek, diverse onderwerpen én verschillende online en offline kanalen tot je beschikking. Begint de inspiratie bij jou al te stromen? 

Wat ga je doen?
Als Content Marketeer Kopen werk je bij Vereniging Eigen Huis in een multidisciplinair team. Samen werken we aan hetzelfde doel: het verbeteren van de positie van kopers door individuele en maatschappelijke drempels te verlagen. We bieden inspiratie en begeleiding in het hele koopproces, van oriëntatie tot en met sleuteloverdracht. Onze focus ligt hierbij op de doelgroep jonge kopers: een huis kopen is voor hen in de huidige markt extra lastig.

Je verdiept je in wat er komt kijken bij de koop van een (eerste) huis én in de behoeftes van de doelgroep. De ene keer is jouw content gericht op het creëren van awareness terwijl je voor een ander onderwerp meer een informerende of adviserende boodschap ontwikkelt. Jouw verantwoordelijkheid als Content Marketeer ligt vooral bij het bedenken en creëren van creatieve en visueel aansprekende vormen van content, specifiek gericht op de doelgroep starters. Je vertaalt de behoeftes van de doelgroep door naar nieuwe content of activiteiten. Je krijgt veel vrijheid om je creativiteit hierop los te laten.

Wij bevinden ons als belangenbehartiger voor eigen woningbezitters in de communicatiedriehoek van informatie, advies én dienstverlening. Een situatie die bijzonder is maar ook complex kan zijn. En dat is precies wat het voor jou als contentspecialist tot een uitdaging maakt! De kanalen die je inzet zijn enorm divers. Zo we hebben onze Eigen Huis website met meer dan een miljoen bezoekers per maand. Voor het onderdeel ‘kopen’ hét medium. Daarnaast ontwikkel je content verschillende social media kanalen en e-mail. We zijn bezig om in de toekomst content nog meer gepersonaliseerd aan te gaan bieden. Daarvoor werk je samen met onze eigen Marketing Intelligence afdeling. Zo krijg je inzicht in waar bezoekers online op hebben geklikt en kun je klankborden over jouw sectie van de website: wat zien we en wat kan er beter? Jouw doel? Relevante content aanbieden die aansluit op de behoefte van onze (potentiële) leden op dát specifieke moment.

Natuurlijk doe je dat niet alleen. Je werkt in het team o.a. samen met kennis-, content- en marketingspecialisten. Om je content te kunnen ontwikkelen zoek je de samenwerking met specialisten binnen én buiten de organisatie. 

Wat breng je mee?
Senioriteit in het marketingvak en organisatiesensitiviteit vinden wij erg belangrijk. Belangenbehartiging zit óók intern in ons DNA. Dit betekent veel verschillende meningen en belangen. Hoe zorg jij dat je toch jouw koers vaart? Daarom sta je stevig in je schoenen en kun je je argumenten onderbouwen met data. Als persoon ben je resultaatgericht en creatief. Verder kunnen wij jouw gezonde dosis enthousiasme, spontaniteit én humor zeker waarderen. Wat staat er op jouw cv:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Minstens 5 jaar marketingervaring;
 • Goede kennis van het medialandschap, zowel online als offline;
 • Copywriting skills en kennis van SEO.


Wat bieden wij?
We zijn de op één na grootste consumentenorganisatie in Nederland. Veel mensen vertrouwen ons en dat is voor jou als Content Marketeer een fijne uitgangspositie. Aan diversiteit geen gebrek! Je hebt een groot publiek, veel onderwerpen én verschillende online en offline kanalen tot je beschikking. De woningmarkt ontwikkelt zich continu waardoor er voor jou altijd uitdagingen blijven op contentgebied. Wat je verder kunt verwachten:

 • Salaris tussen €3654,- en €5183,- bruto per maand op basis van 40 uur, inschaling is afhankelijk van je werkervaring; 
 • 31,5 vakantiedagen op fulltime basis;
 • Een variabele bonus;  
 • Een functie voor 32 tot 40 uur per week;
 • Mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen;
 • Een pensioenregeling op basis van beschikbare premieregeling;
 • 200 leuke collega’s én een PV die regelmatig activiteiten organiseert.

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl. 


Meer informatie of direct solliciteren?
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met Femke Dijkstra, Product Owner Kopen, via f.dijkstra@eigenhuis.nl. Ben je al enthousiast geworden over deze vacature? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton.