Vereniging Eigen Huis zoekt een

Content Marketeer (32-40 uur)

Content ontwikkelen voor dé belangenbehartiger voor eigen woningbezitters. Dat maakt het werk van Content Marketeer bij Vereniging Eigen Huis uniek. Je hebt een groot publiek, diverse onderwerpen én verschillende online en offline kanalen tot je beschikking. Begint de inspiratie bij jou al te stromen? Bekijk dan onze vacature.

Wat ga je doen?
Als Content Marketeer werk je bij Vereniging Eigen Huis in een unieke positie. Wij bevinden ons als belangenbehartiger voor eigen woningbezitters namelijk in de communicatiedriehoek van informatie, advies én dienstverlening. Een situatie die bijzonder is maar ook complex kan zijn. En dat is precies wat het voor jou als contentspecialist tot een uitdaging maakt! 

Welke content je gaat ontwikkelen? Jij wordt de verantwoordelijke Marketeer voor de doelgroep ‘woners’. De thema’s die daar spelen liggen onder andere op het terrein van energie, lastenverlichting, onderhoud en  verbouwen. Onze leden hebben bijvoorbeeld veel vragen over duurzaamheid maar ook over hun woonlasten. Denk aan “Mijn CV-ketel is stuk, wat kan ik het beste doen nu we in de toekomst gasloos moeten gaan wonen?” Of “De rentevasteperiode van mijn hypotheek loopt binnenkort af, wat kan ik doen?” Je verdiept je in deze onderwerpen én in de behoeftes van de doelgroep. De ene keer is jouw content gericht op het creëren van awareness terwijl je voor een ander onderwerp meer een informerende of adviserende boodschap ontwikkelt. 

De kanalen die je inzet zijn enorm divers. Zo we hebben ons Eigen Huis Magazine met een oplage van ruim 770.000 leden. Voor het onderdeel ‘wonen’ hét medium. Daarnaast ontwikkel je content voor de website met bijna 1 miljoen bezoekers per maand, de 2-wekelijkse nieuwsbrief (naar ruim 550.000 leden), social media en direct mail. We zijn bezig om in de toekomst content nog meer gepersonaliseerd aan te gaan bieden. Daarvoor werk je samen met onze eigen Marketing Intelligence afdeling. Zo krijg je inzicht in waar bezoekers online op hebben geklikt en kun je klankborden over jouw sectie van de website: wat zien we en wat kan er beter? Jouw doel? Relevante content aanbieden die aansluit op de behoefte van onze leden op dát specifieke moment.

Natuurlijk doe je dat niet alleen. Je werkt in het team samen met 7 marketing- en communicatiecollega’s. Om je content te kunnen ontwikkelen zoek je de samenwerking met specialisten binnen én buiten de organisatie. 

Wat breng je mee?
Senioriteit in het marketingvak en organisatiesensitiviteit vinden wij erg belangrijk. Belangenbehartiging zit óók intern in ons DNA. Dit betekent veel verschillende meningen en belangen. Hoe zorg jij dat je toch jouw koers vaart? Daarom sta je stevig in je schoenen en kun je je argumenten onderbouwen met data. Als persoon ben je resultaatgericht en creatief. 

Wat staat er op jouw cv:
•Minimaal hbo werk- en denkniveau
•Minstens 5 jaar marketingervaring
•Goede kennis van het medialandschap, zowel online als offline

Wat bieden wij?
De Vereniging is uniek. Wij hebben geen winstoogmerk en behartigen als enige partij in Nederland de belangen van (toekomstige) woningbezitters. We zijn de op één na grootste consumentenorganisatie in Nederland. Veel mensen vertrouwen ons en dat is voor jou als Content Marketeer een fijne uitgangspositie. Aan diversiteit geen gebrek! Je hebt een groot publiek, veel onderwerpen én verschillende online en offline kanalen tot je beschikking. De woningmarkt ontwikkelt zich continu waardoor er voor jou altijd uitdagingen blijven op contentgebied. 

Wat je verder kunt verwachten:
•Salaris tussen €3577,- en €5887,- bruto per maand op basis van 40 uur, inschaling is afhankelijk van je werkervaring 
•31,5 vakantiedagen op fulltime basis
•Een variabele bonus  
•Een functie voor 32 tot 40 uur per week
•Mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen
•Een pensioenregeling op basis van beschikbare premieregeling
•200 leuke collega’s én een PV die regelmatig activiteiten organiseert

Meer informatie of direct solliciteren?
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met Frank Postma, Manager Marketing & Communicatie, via 06 - 20111240. Ben je nu al enthousiast geworden over deze vacature? Reageer dan direct via de solliciteerbutton. 

Over Vereniging Eigen Huis
Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 770.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Vasthoudend, betrokken en deskundig stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl.