Vereniging Eigen Huis zoekt een

Commercieel Medewerker Hypotheken (32 - 40 uur)

 

Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 780.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. We stellen misstanden aan de kaak en versterken de positie van huiseigenaren met informatie, advies en producten en diensten. Help jij mee de positie van onze leden te versterken?

Wat ga je doen?
Als Commercieel Medewerker Hypotheken vorm je samen met je collega’s de binnendienst van Eigen Huis Hypotheekadvies. Wat deze functie zo leuk maakt? Dat is de diversiteit! Je wisselt af tussen acceptatie- en beheerdossiers. Ook de vraagstukken en de manier waarop je contact met onze leden hebt, zorgt voor veel afwisseling. Klanten kunnen jou bereiken via telefoon, e-mail of chat. Ook geef je ‘Advies op afstand’ via beeldbellen.

Vereniging Eigen Huis heeft 35 hypotheekadviseurs die door heel Nederland actief zijn. Zij verzorgen het financiële advies voor onze leden. De acceptatie van nieuwe aanvragen, komt bij jou terecht. Je zorgt dat het dossier compleet is en naar de geldverstrekker en de notaris verstuurd wordt. Zodra de hypotheek gepasseerd is, komt deze ook bij jou in beheer. 

Verandert er iets in de situatie van de klant dan ben jij het aanspreekpunt. Betreft het een scheiding of is er een wens voor extra aflossen of een nieuwe overlijdensrisicoverzekering? Waar mogelijk pas je dit zelf aan of breng je de klant in contact met de juiste adviseur. Binnen de Vereniging kunnen wij klanten verder faciliteren op financieel gebied maar bijvoorbeeld ook met een bouwkundig advies, taxatieservice of informatie over onze collectieve inkoop van energie. Externe partners waar jij contact mee onderhoudt, zijn o.a. de Nationale Notaris en scheidingsexperts. 

Je gaat werken op ons recent gerestylede kantoor in Amersfoort. Ons team bestaat nu uit 8 Commercieel Medewerkers Hypotheken en 3 Koopcoaches. Wat ons als afdeling kenmerkt? We hebben een positieve werkhouding, nemen werk van elkaar over, zijn inhoudelijk kritisch en durven feedback te geven. En daarnaast kunnen we ook gewoon heel erg met elkaar lachen. 

Wat breng je mee?
Je begrijpt wat er komt kijken bij het aanvragen of wijzigen van een hypotheek. Krijg je te maken met een scheiding of loopt niet alles zoals gepland? Jij geeft de klant het vertrouwen dat het goed komt. Als persoon ben je klantgericht, een teamspeler en flexibel. Ook heb je enig commercieel inzicht zodat je klanten kunt doorverwijzen naar andere diensten van de Vereniging. En niet onbelangrijk, we kunnen met je lachen. Wat staat er op jouw cv:

 • Minimaal mbo werk- en denkniveau;
 • Diploma’s WFT Adviseur Basis en Hypothecair Krediet, andere WFT-diploma’s zijn een pre;
 • Werkervaring binnen de hypothecaire dienstverlening bijvoorbeeld als Binnendienst Medewerker Hypotheken bij een intermediair;
 • Het is een pre als je ervaring hebt met functioneel beheer of superuser bent geweest van hypothecaire software.


Wat bieden wij?
De Vereniging is uniek. Wij hebben geen winstoogmerk en behartigen als enige partij in Nederland de belangen van (toekomstige) woningbezitters. We zijn de op één na grootste consumentenorganisatie in Nederland. Intern zijn wij continu bezig met nieuwe ontwikkelingen zowel qua diensten als processen. Ons doel? Als voorbeeld dienen voor financieel dienstverlenend Nederland. Wat je verder kunt verwachten:

 

 • Prima marktconform salaris; 
 • 31,5 vakantiedagen op fulltime basis;
 • Een variabele bonus;  
 • Een functie voor 32 tot 40 uur per week;
 • Mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen;
 • Een pensioenregeling op basis van beschikbare premieregeling;
 • 200 leuke collega’s én een PV die regelmatig activiteiten organiseert.

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. Continu verbeteren staat hoog in het vaandel binnen onze organisatie. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl..

Interesse?
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met Ronald Tiemessen via 06-53314801. Ben je nu al enthousiast geworden over deze vacature? Reageer dan direct via de solliciteerbutton.