Vereniging Eigen Huis zoekt een

Belangenbehartiger Verduurzamen (32-40 uur)

Opkomen voor de belangen van ruim 800.000 (toekomstige) woningbezitters die hun huis moeten gaan verduurzamen, dat is jouw uitdaging als Belangenbehartiger Verduurzamen bij Vereniging Eigen Huis in Amersfoort. Maak jij voor onze (potentiële) leden écht het verschil in de energietransitie?

Recht op een betaalbare energierekening en duurzaam huis!
Er komt nogal wat af op de huiseigenaren in Nederland. Door hun woningen te verduurzamen kunnen ze een belangrijke bijdrage leveren aan de reductie van de CO2-uitstoot en vermindering van het energieverbruik. Vereniging Eigen Huis wil haar leden helpen om hun woning stap voor stap te verduurzamen. Met informatie en advies, maar ook met gerichte diensten zoals het aanbieden van zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Daarnaast houdt de vereniging de overheid telkens weer scherp als het gaat om de haalbaarheid en de betaalbaarheid van verduurzamingsmaatregelen voor de huiseigenaar. Iedereen moet immers mee kunnen doen. En bij dat laatste speelt een bevlogen belangenbehartiger zoals jij een hele belangrijke rol.

Wat ga je doen?
Jij, de Belangenbehartiger Verduurzamen, houdt je bezig met de lobby op het gebied van wet- en regelgeving én het bedenken en uitvoeren van acties. Jouw speelveld? De politiek, de overheid, marktpartijen én brancheorganisaties. Kortom, een functie met een afwisselend, onvoorspelbaar en dynamisch werkveld. Dit maakt dat iedere dag weer anders is.

Op actuele onderwerpen, zoals het betaalbaar houden van de energierekening, het energiezuinig maken en afkoppelen van woningen van het gasnet, de aanleg van warmtenetten of het opwekken van duurzame energie, kun jij het verschil maken. Daarnaast houd jij de media nauwlettend in de gaten en doe je onderzoek onder de leden. Het is voor jou namelijk essentieel om te weten wat zij belangrijk vinden.

Vervolgens maak je de belangrijkste vraagstukken inzichtelijk, denk je samen met jouw collega’s na over hoe jullie de standpunten effectief uit kunnen dragen en pakken jullie deze op. Op deze manier ontwikkel je een krachtige lobby met als doel tot een goede oplossing te komen voor de leden. Daarnaast onderhoud jij een relevant netwerk van stakeholders en kan het zijn dat je over bepaalde onderwerpen de media te woord staat.

Het team
Je komt te werken in kernteam Verduurzamen. In dit team werk je volgens de principes van agile werken samen met marketeers, kennisspecialisten en contentexperts aan hetzelfde doel: het behartigen van de belangen voor huiseigenaren en huizenkopers die voor de uitdaging staan hun huis energiezuinig te maken en los te komen van fossiele energie. Daarnaast zit je in de expertgroep belangenbehartiging waarin vier belangenbehartigers, een manager en een directeur om kennis, ervaring en lobby met elkaar af te stemmen.

Wat krijg je ervoor terug?
Een unieke werkplek. We zijn de op één na grootste consumentenorganisatie in Nederland en behartigen als enige partij de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Wij hebben geen winstoogmerk. Ook bieden wij jou de mogelijkheid om je kennis van het werkveld van verduurzamen in te zetten in een interessante en complexe werkomgeving, waarbij je de kans krijgt om nieuwe aanpakken en werkwijzen uit te proberen.

Verder bieden wij:

 • een salaris tussen de € 4.509,- en € 6.345,- bruto per maand op basis van 40 uur (inschaling afhankelijk van jouw kennis en ervaring);
 • een functie voor 32 tot 40 uur per week;
 • een variabele bonus;
 • 31,5 vakantiedagen op fulltime basis;
 • een pensioenregeling op basis van een beschikbare premieregeling;
 • diverse thuiswerkfaciliteiten, zoals een telefoon, laptop, bureau en stoel;
 • volop mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen;
 • ruim 200 leuke en professionele collega’s én een personeelsvereniging die regelmatig activiteiten organiseert.

Wat breng je mee?
Samen sta je sterker! Daarom is de samenwerking opzoeken met andere partijen essentieel. Je bent een fijne gesprekspartner op alle niveaus, communiceert krachtig en laat je niet snel afschrikken. Dit in combinatie met jouw kennis en kunde op het gebied van belangenbehartiging en/of de woningmarkt maakt dat jij de vereniging zelfstandig kunt vertegenwoordigen.

Verder vragen wij:

 • minimaal academisch werk- en denkniveau;
 • een relevante opleiding op het gebied van klimaat, energie, verduurzamen;
 • minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • snel zelfstandig inzetbaar in het team.

Meer informatie of direct solliciteren?
Wil jij onze leden helpen bij het verduurzamingsvraagstuk? Solliciteer dan op de functie van Belangenbehartiger Verduurzamen door op de sollicitatiebutton te klikken. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op via sollicitatie@eigenhuis.nl.

Wij komen op voor de ledenbelangen en daarmee ook voor hun persoonlijke gegevens. Om deze reden behoort een Pre-Employment Screening (PES) tot onze indiensttredingsprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Wie zijn wij?
Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 800.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Persoonlijk, alert en doortastend stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl.

Acties