Vereniging Eigen Huis zoekt een

Advocaat Bouwrecht (40 uur per week)

Het juridisch adviseren van onze leden. Hen bijstaan in geschillen die te maken hebben met de eigen woning. Dat is wat jij gaat doen als Advocaat Bouwrecht bij Vereniging Eigen Huis in Amersfoort. Kunnen wij dit aan jouw juridische kennis overlaten? 

Wat ga je doen? 
Als advocaat bouwrecht van de Vereniging adviseer je leden over uiteenlopende kwesties die te maken hebben met de eigen woning en sta je hen bij in geschillen. Kwaliteit, service en strijdbaarheid zijn hierbij de sleutelwoorden.

 • Je verstrekt telefonisch en schriftelijk juridische adviezen aan leden en behartigt hun belangen tegenover professionele partijen, zoals projectontwikkelaars en aannemers;
 • Je voert procedures bij geschillencommissies, de Raad van Arbitrage voor de Bouw en de burgerlijke rechter;
 • Je draagt bij aan de verbetering van de rechtspositie van eigenwoningbezitters door onder meer het voeren van proefprocedures;
 • Je levert een bijdrage aan het juridische beleid van Vereniging Eigen Huis;
 • Je draagt jouw activiteiten op juridisch gebied uit via publicaties in (vak)tijdschriften waaronder het magazine van Vereniging Eigen Huis.

Het team
Dit doe je vanzelfsprekend niet alleen. Je komt te werken in een hecht team met hoog opgeleide professionals dat verder bestaat uit een afdelingsmanager, 2 advocaten, 2 juridisch medewerkers en 2 secretaresses.

Wat krijg je ervoor terug
Een unieke werkplek en een afwisselende functie in een inspirerende en dynamische omgeving waarbij je actief kunt zijn op een maatschappelijk relevant terrein. Wij hebben geen winstoogmerk en behartigen als enige partij in Nederland de belangen van (toekomstige) woningbezitters. We zijn de op één na grootste consumentenorganisatie in Nederland. En wat deze functie nog leuker maakt? 790.000 leden die door jou juridisch worden ondersteund.

Verder bieden wij:

 • een salaris tussen de €5.080,- en €7.167 bruto per maand op basis van 40 uur (inschaling afhankelijk van jouw kennis en ervaring); 
 • een variabele bonus;
 • een functie voor 40 uur per week;
 • 31,5 vakantiedagen op fulltime basis;
 • een pensioenregeling op basis van beschikbare premieregeling;
 • telefoon en laptop van de zaak; 
 • volop mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen
 • ruim 200 leuke en professionele collega’s én een Personeelsvereniging die regelmatig activiteiten organiseert.

Wat breng je mee?
Je bent een dienstverlenende, zakelijke en pragmatische professional die vanuit deskundigheid een bijdrage levert aan de verbetering van de rechtspositie van eigenwoningbezitters. Je bent klantgericht en hebt een goed inlevingsvermogen. Het bieden van service en kwaliteit is voor jou vanzelfsprekend. Je bent iemand die in staat is standpunten en adviezen helder over te brengen, verantwoordelijkheid te nemen en doortastend te handelen. Je bent resultaatgericht en kunt goed samenwerken binnen en buiten jouw juridische team. Verder vragen wij:

 • Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van bouwrecht bij een rechtsbijstandsverzekering of advocatenkantoor

Meer informatie of direct solliciteren?
Wil jij onze leden verder helpen door hen te adviseren en bij te staan in geschillen? Solliciteer dan op de vacature van Advocaat Bouwrecht door op de sollicitatiebutton te klikken. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Michel van Wanrooij, sectormanager diensten, via 06-38387411 of m.wanrooijvan@eigenhuis.nl of Frank Dijkslag, advocaat, via 033-4507540. 

Wij komen op voor de belangen van onze leden en daarmee ook voor hun persoonlijke gegevens. Om deze reden behoort een Pre-Employment Screening (PES) tot onze indiensttredingsprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs. 

Wie zijn wij?
Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 790.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Vasthoudend, betrokken en deskundig stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

Wat ons kenmerkt als werkgever is een laagdrempelige, informele cultuur. We zijn van mening dat je met de juiste inzet van ieders talent de organisatie verder helpt en dus ook onze leden. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.eigenhuis.nl.