Vereniging Eigen Huis zoekt een

Relatiemanager Energie (40 uur)

Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 770.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Strijdbaar, betrokken en deskundig stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

De afdeling
De afdeling Allianties gaat samenwerkingsverbanden aan met externe partijen om producten en diensten met voordeel aan leden te kunnen aanbieden die passen binnen de doelstellingen van de vereniging. Een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding is hierbij altijd een vereiste.
De afdeling is verantwoordelijk voor de marktverkenning, het initiëren van samenwerkingsverbanden, de afzet, de kwaliteit, het proces en het onderhouden van samenwerkingsverbanden. 

De functie
Als relatiemanager energie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van bestaande relaties met leveranciers op het brede gebied van energie. Je hebt kennis van de energietransitie en volgt de ontwikkelingen op dit gebied op de voet. Je hebt een netwerk in dit vakgebied. Jij vormt de brug tussen Vereniging Eigen Huis en de commerciële wensen van de leverancier. Je bent betrokken bij het opstellen van de (energie) proposities richting de leden van de vereniging en de (potentiële) leveranciers. Je weet wat er bij de verschillende leveranciers speelt, bouwt kennis op van de strategische keuzes van de leveranciers en neemt belemmeringen weg. Samen met de marketeer ben je verantwoordelijk voor het bedenken van creatieve oplossingen om de diensten zo goed mogelijk in de markt te zetten. Je bent verantwoordelijk voor de afspraken die we maken met leveranciers en de schriftelijke vastlegging daarvan. Je ziet erop toe dat de afspraken met de leveranciers worden nageleefd en onderneemt zelf actie wanneer dit niet het geval is.
Je bent het aanspreekpunt en de sparringpartner voor het hoger management op het gebied van strategische keuzes op energie-gerelateerde onderwerpen. 

Wie ben jij?
Naast een HBO/WO werk- en denkniveau heb je minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van sales/relatiemanagement in de energiesector (elektriciteit & gas, zonne-energie en/of warmtepompen, isolatie). Je bent communicatief en conceptueel sterk. Je bent een echte netwerker en bent uitermate sterk in het onderhouden en uitbouwen van relaties. Je hebt ervaring met complexe en multidisciplinaire sales trajecten. Daarnaast ben je analytisch, resultaatgericht en een teamplayer. Graag komen we in contact met sollicitanten die passie hebben voor (duurzame) energie.  

Wat je verder kunt verwachten:
•Prima marktconform salaris 
•31,5 vakantiedagen op fulltime basis
•Een variabele bonus  
•Een functie voor 40 uur per week
•Mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen
•Een pensioenregeling op basis van beschikbare premieregeling
•200 leuke collega’s én een PV die regelmatig activiteiten organiseert

Interesse?
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met Ans Snijder, Afdelingsmanager Allianties, via 06-53116333. De werving voor deze vacature is uitbesteed aan KwH People (link naar vacature: https://www.kwh-people.com/vacatures/vacature_relatiemanager_energie_743591_11.html). Ben je enthousiast geworden over deze vacature? Stuur dan jouw reactie naar Carlijn Grob van KwH People via carlijn.grob@kwh-people.com of neem contact met haar op via (06)1125 8759. Sollicitaties die wij rechtstreeks ontvangen, worden doorgestuurd naar KwH People.