Ellen van Velzen

Leeftijd: 47

Functie: Kwaliteitsmanager Eigen Huis Bouwkundig Advies

Sinds: 2009

Woonsituatie: Woont met echtgenoot Dolf en hun zesjarige zoon Harm in een tussenwoning in Amersfoort. Haar vrije tijd besteed zij het liefst met haar zoon. Houdt van beeldhouwen en haken. 

Wat voor werk doe je?


'Ik werk als kwaliteitsmanager onder andere mee aan het ontwikkelen en verbeteren van de dienstverlening, met name op het gebied van Opleveringskeuringen en Bouwtechnische keuringen. Ik stuur met mijn team een landelijk netwerk van bouwkundigen aan. Overal moeten ze dezelfde kwaliteit leveren volgens exact dezelfde normen. Onze bouwkundigen hebben verschillende achtergronden.

Mijn werk is heel divers: het verzorgen van informatie voor het netwerk van zelfstandig bouwkundigen, zodat zij op de hoogte zijn van standpunten en de laatste ontwikkelingen op bouwkundig gebied, het laten aansluiten van de dienstverlening op wat leden nodig hebben en het bewaken en aanscherpen van de processen voor de persoonscertificering van de bouwkundigen.

Wij vertegenwoordigen Vereniging Eigen Huis bij de klant. En wij hebben een naam hoog te houden.'


Waarom werk je met plezier bij de vereniging?


'Veel leuke collega's. Het voelt goed om gezamenlijk voor de belangen van leden op te komen.'


Heb je zelf ook keuringen gedaan?

'Ik heb HTS-bouwkunde gestudeerd, vroeger heb ik de nodige keuringen gedaan. Met mijn huidige functie komt het daar niet meer van. Eigenlijk zou ik wat vaker met een keuring mee moeten lopen.'

Is er veel veranderd in de tussentijd?

'Ja. Klanten zijn veeleisender geworden, omdat ze door de gekke woningmarkt nu vaak snel moeten beslissen. De keuringen zijn grotendeels hetzelfde gebleven. Gelukkig geldt dat ook voor onze klanttevredenheid. Die is al jaren hoog en we doen er alles aan om dat zo te houden.'